Celebra serie de pasti continua cu ultimul episod astazi. Pentru cei ce lasa un coment, le voi trimite special un episod bonus, la oferta, "parazitul ca partener".
Parazitul ca angajat
In primul rand, parazitul nu va reusi niciodata sa tina un loc de munca mai mult de 2 ani, decat in cazuri foarte rare cand gazda e prea proasta sa se prinda. In scurtele rastimpuri cat va fi angajat, parazitul uman va cauta orice cale sa nu faca nimic din ce nu stie sa faca (presupunand ca stie ceva). Acele lucruri pe care le va face le va face de 4 ori mai incet, ca, nu e asa, timpul trece, leafa merge. Va continua si aici sa isi gaseasca noi si noi gazde, gazde care sa faca treburile sale.
Se ajunge la un moment dat ca activitatea parazitului sa se compuna doar din directionat task-uri catre gazde, iar el va parea atit de ocupat incat lumea va crede ca munceste. Treburile vor aparea facute si toata lumea e multumita. Parazitul nu e interesat de buna starea companiei, nu se gandeste ca acolo unde munceste, de acolo isi ia salariu de pe urma caruia traieste, el fiind interesat sa obtina el cat mai multi bani intr-un timp cat mai scurt, pentru ca stie ca nu va face fata si ca la un moment dat va zbura. De asemenea stie ca nu poate fi mai productiv si ca nu are cum sa ajute compania.
Pana atunci insa, trebuie sa adune cat mai mult pentru el. Nu se implica, nu il intereseaza cum merge compania, ba chiar se poate spune ca s-ar bucura mult sa se intimple ceva cu compania respectiva.
Este cel care gaseste motivele cele mai personale pentru a dori o marire de salariu, desi se vede clar ca in schimbul maririi de salariu nu are ce sa ofere. Va trece la fel si fel de tertipuri pentru a convinge ca merita o marire de salariu. Lucrul pe care il facea de 4 ori mai incet, pentru a trece timpul, il va face acum de 8 ori mai incet, pretextand ca nu e motivat. Nu conteaza pentru el ca valoarea muncii pe care o depune e infima si tinde la 0, pentru simplul fapt ca exista, trebuie motivat.
Concluzii despre parazitul uman
In loc de concluzii, mai scriem ceva despre el.
Fiecare dintre noi are una sau doua din cele descrise mai sus, suntem oameni si avem si bune si rele. Dar parazitul uman le poseda pe toate acestea si poate inca multe altele pe care nu am reusit sa le surprind in aceste randuri. Ce este mai interesant, e ca parazitul uman nu va recunoaste niciodata ca e un parazit uman, chiar daca i-o spui in fata. Te asculta, nu zice nimic si trece peste, ca si cum nu ai vorbit.
Interesant ca, daca va avea nevoie de tine, va veni la tine sa iti ceara nu stiu ce, chiar daca tu l-ai facut albie de porci spunandu-i ca e un parazit uman. El incearca, ca poate mai merge odata.
De altfel de asta am si scris pentru ca stiu ca, ei, parazitii, au citit aceste cuvinte cap coada si nici macar nu s-au recunoscut. Au lecturat totul bucurandu-se cum sterg pe jos cu aia, cine or fi ei.
In final va adresez un indemn voua, celor care nu sunteti paraziti. Nu mai ajutati parazitii sa traiasca, acordati ajutor doar persoanelor care conteaza si verificati bine inainte daca acele persoane merita ajutor. Din pacate nici pentru un schimb avantajos nu e bine sa faci o afacere cu un parazit, pentru ca fara sa iti dai seama vei fi parazitat.
Tu ce anume caracteristici ai observat la parazitul uman?
2 comentarii:
Faptul că are credinţa fermă că el e o valoare nerecunoscută de către cei din jur. Ar putea face mai multe şi mai bine, dar... a quoi bon? Mai bine trage targa pe uscat, astfel nu se va mai simţi exploatat şi nedreptăţit.
Parazitul uman e intr-adevar dispus, in extremis, sa plateasca, decat sa munceasca. Dar, pe langa ca rareori ajunge sa plateasca, acei bani nu sunt, in genere, din munca proprie. Fie gaseste o alta gazda care ii finanteaza studiile, ca dupa ce termina va face si va drege, fie se asociaza cu alti paraziti cu acces la gazde finantatoare. Altfel spus, cere de la parazitul care are si el nevoie sa i se faca treaba o suma de asa fel, incat sa acopere si treaba lui. Asta se intampla atunci cand parazitul cu care se asociaza a fost deja rcunoscut drept parazit de persoana de care are nevoie, asa ca este parazitat prin intermediar, printr-un parazit mai nou, inca nerecunoscut ca atare. La un moment dat, gazda va afla cu stupoare ca ajuta fix persoana care nici macar nu o mai saluta pe strada.
Trimiteți un comentariu