Am inceput ieri aceasta mini serie, dedicata pastilor. Astazi continuam cu urmatorul pasaj din aventurile parazitului uman.
Facultatea la parazitul uman
Specific familiei parazitului, precum si parazitului insusi, este faptul ca neaparat parazitul va trebui sa faca facultate. Nu conteaza de ce anume, dar va trebui sa fie una cat mai la moda si a carei denumire sa sune cat mai pompos. Fie ca e Matematica - Informatica, fie ca e Management, fie ca e Cibernetica, fie ca e Finante - Banci, ea trebuie sa sune cat mai bine, cat mai pompos, cat mai complicat, cat mai greu si sa fie la moda. Evident ca in mai toate cazurile vor fi alese universitatile unde e concurs de dosare, ca doar nu o sa se apuce parazitul sa se bage in gura lupului, desi, daca este parazitus intelectualus, e capabil de un efort sustinut pentru a trece un examen de admitere.
Indiferent pe ce cale, odata intrat la facultate, parazitul nu va mai invata nimic. El in facultate isi va dezvolta propriile metode de parazitare, le va perfectiona, le va aduce la un nivel inalt, pentru ca urmeaza o alta etapa a vietii cand va trebui sa se descurce, iar fara aceste metode, va fi praf.
Din pacate aceasta perioada va fi cea mai grea perioada a parazitului, deoarece la nivelul asta oamenii sunt greu de convins sa se lase parazitati, sunt si alti paraziti in zona, iar obtinerea de rezultate cu un minim de investitie va fi greu de obtinut. De aceea parazitul se va vedea adesea pus in situatia de a avea multe, extrem de multe restante, de a ajunge eventual prin ani de gratie, de a plati unele examene pentru a le promova, sau de a plati pe cineva, cumva sa comita o ilegalitate, sau o invarteala pentru a promova un examen.
Pe cat posibil vor incerca sa gaseasca gazde benevole, care sa le faca gratis aceste lucruri, dar nu va fi mereu posibil. Toate temele vor fi facute fie de gazde benevole, fie de oameni platiti.
De mirare este faptul ca, desi mai mereu fara bani, parazitul va gasi resurse astfel incat sa termine facultatea platind toate examenele, temele si alte indatoriri la facultate.
Repet, el nu va invata nimic in domeniul respectiv de activitate, va fi praf, pulbere fina in domeniu, iar daca prin absurd poseda niste cunostinte, acestea sunt de baza, sunt acele cunostinte pe care orice necunoscator al domeniului le poseda, sau pe care orice om, indiferent din ce domeniu, cu o pregatire minima de 2 saptamani, le-ar putea detine. In ceea ce priveste realizarea de activitati in domeniu, va fi si mai jalnic, el, marele expert, va stii doar sa faca activitati pe care orice necunoscator le poate face, fie direct, fie dupa o saptamina de instruire.
Am scos in evidenta aceste lucruri deoarece ele sunt importante si contrastante cu cele pe care le vom descrie in continuare si caracterizeaza pe deplin parazitul.
Parazitul in viata
Caracteristica dominanta va fi aceea de a cauta mereu pe cineva care sa faca treaba in locul lui. Pe moment ce evolueaza, parazitul are nevoie de din ce in ce mai multe gazde, uneori catre 3 - 4 si pentru acelas lucru, in caz ca una din ele nu e disponibila, sau defecteaza (se prinde ca e parazitata si actioneaza in consecinta).
El cere anumite lucruri ca si cum i s-ar cuveni, considerand ca iti face o onoare ca te lasa sa ii faci acel lucru. Adesea nu e constient de implicatiile gestului tau catre el, considerand ca nu ai facut mare lucru. Asta se intimpla pe de o parte din lipsa sa de informatii si de cunostinte, pe de alta parte se intimpla si din cauza ignorantei pe care o poseda vis a vis de orice.
Nu are nicio problema sa te flateze, stiind ca asa vei fi disponibil si data viitoare. Iti cere cele mai abracadabrante lucruri pentru ca lui sa ii mearga bine, uneori chiar si lucruri la limita legalului, ca nu e asa, nu ne prinde nimeni, iar daca tu tot poti comite acea mica quasi ilegalitate, de ce sa nu o comiti pentru el. Si o vei comite, ca stie sa te intoarca de asa natura incat vei face pasul. Ce vei obtine? Nimic, toata desconsideratia lui, ca esti atit de fraier incat te-a mai facut odata.
Parazitul uman are in schimb un simt al proprietatii foarte dezvoltat. Decurs din sindromul saracului, coroborat cu sindromul jucariei celei noi, acest simt al proprietatii se manifesta acerb in tot ce inseamna lucruri din apropierea parazitului. Banii lui, obiectele lui, tot ce e al lui, e al lui. Foarte greu, vei obtine ceva de la el si atunci doar daca stie ca esti una din gazdele lui care ar putea sa ii aduca un lucru inzecit indarat. Dar nici atunci nu va pregeta sa obtina ceva de la tine pe loc daca se poate. Recunosti frazele: "Eu iti dau, dar stii ca..." si urmeaza cererea. Fie ca tre sa faci un lucru pentru el, fie ca iti pretinde o suma de bani pentru a-ti imprumuta lucru, poti sa stai linistit, ca a sa cerere va fi acolo.
Nu intodeauna parazitul are gazdele necesare, drept urmare, cum a invatat in timpul facultatii, se descurca platind pe catecineva sa ii faca treaba. Acele momente insa vor fi cel mai dureroase din viata lui si va incerca sa reduca la minim acestea. Mai mereu va incerca sa scape de facut acele trebi pe care nu le poate face prin gazdele sale.
Vezi maine continuarea aventurilor parazitului uman, este foarte palpitant. Daca ti-a placut acest episod, comenteaza si poti obtine bonus, numai pentru tine, un episod special "parazitul ca partener de viata".
2 comentarii:
Din cate inteleg, parazitul depune efort considerabil in a gasi gazde si noi metode de parazitare, ceea ce nu e deloc de neglijat. Acum, intrebarea e de ce acest parazit isi canalizeaza energia in directia gresita (dupa parerea mea)? Si aici intervine un pic si specificul de "mitica" balcanic, care daca nu simte ca a "ciupit" un pic, nu mai poate respira, se sufoca! Pe de alta parte, parazitii ar trebui exterminati inca din scoala generala/liceu, doar asa vom putea spera ca intr-un viitor indepartat sa zicem ca suntem "curati". Cu toti ceilalti paraziti? din pacate nu cred ca avem vreo sansa de scapare... Mi-as dori sa se demonstreze contrariul
Sunt curioasă dacă o să scrii şi despre felul cum te parazitează emoţional individul de teapa asta...
Trimiteți un comentariu