joi, 15 mai 2014

Back in shape: Ziua 9

Luni, 5 mai 2014.

Ziua accidentarilor si saptamana accidentarilor. O zi care avea sa imi pricinueasca multe griji, pentru ca asa sunt eu prapastios.

Dar sa vedem ce a fost data trecuta:

 • Fluturari la scripete pentru piept: 2x20 repetari cu 16 kg, 2x20 repetari cu 24 kg;
 • Flexii hammer pentru biceps: 4x10 repetari cu 8 kg;
 • Tractiuni bara pe scripete pentru spate: 1x15 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 32 kg, 1x10 repetari cu 40 kg, 1x8 repetari cu 40 kg;
 • Ridicari la scripete pentru umeri: 2x15 repetari cu 16 kg, 2x10 repetari cu 24 kg;
 • Tras cablul la scripete pentru triceps: 2x20 repetari cu 8 kg, 2x20 repetari cu 16 kg;
 • Crunch pentru abdomen: 1x20 repetari cu 24 kg; 1x20 repetari cu 32 kg, 1x20 repetari cu 40 kg, 1x10 repetari cu 40kg;
 • Rasuciri pe scripete pentru intercostali: 4x15+4x15 repetari cu 16 kg;
 • Banda: mers normal, viteza 6 si 6,5, inclinatie 8 (40 grade) pe tot parcursul programului;
 • Bicicleta inclinata: Program 10 minute, cardio, 80 rotatii pe minut;

Rezultatul notabil a fost un puls de 155 la intrarea pe banda, ceea ce nu e rau.

Back in shape - ziua 9

Ziua a inceput in forta, cu mine intr-o forma deosebita, executand foarte bine toate exercitiile si numarul lor de repetari. Cu toate astea ziua avea sa fie umbrita de o miscare gresita a mea.

Dar sa vedem lista de exercitii:

 • Fluturari la scripete pentru piept: 1x20 repetari cu 16 kg, 1x15 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 32 kg, 1x15 repetari cu 24 kg;
 • Flexii hammer pentru biceps: 4x10 cu 10 kg;
 • Tras bara la ceafa pentru spate: 1x20 cu 24 kg, 1x15 cu 32 kg, 2x10 cu 40 kg;
 • Ridicari pe scripete pentru umeri: 1x15 cu 16 kg, 2x15 cu 24 kg, 1x10 cu 32 kg;
 • Tras cablul pe scripete pentru triceps: 1x20 cu 8 kg, 3x20 cu 16 kg;
 • Crunch: 1x20 cu 24 kg, 1x20 cu 32 kg, 2x20 cu 40 kg;
 • Rasuciri: 4x2x15 cu 16 kg;
 • Banda: mers normal, 10 minute cu viteza 7, fara inclinatie;

Rezultate obtinute:

Totul a mers perfect la exercitii, dar din cauza unor motive lesne de inteles, pulsul a fost 170 cand m-am suit pe banda. La asta au contribuit emotiile si grijile mele. De aceea am ales ca pe banda sa merg pe plan normal, doar sa maresc viteza putin. Pulsul a scazut in jur de 130 pe parcursul mersului la banda.

Partea proasta acum vine:

Cand eram la aparatul pentru umeri, la a doua serie cu 24 kg, pe la a 4 repetare, mi s-a parut ca nu am prins bine aparatul cu mana stanga si ca intra prea mult articulatia in joc. Am zis sa corijez pozitia, dar, in loc sa las aparatul jos, sa schimb pozitia, apoi sa reincep exercitiul, prea marea incredere in mine m-a facut sa cred ca pot schimba pozitia mainii din mers. Astfel, am miscat mana stanga dinspre exterior spre interior.

Desi am crezut ca voi controla aparatul, se pare ca pentru o secunda intreaga greutate de 24 kg a ramas pe mana dreapta. In momentul respectiv am simtit ca un junghi mic (nu alarmant) pe triceps inspre cot. Am zis ca a fost doar o mica zmuceala si ca nu e nimic, nu am de ce sa ma alarmez. Am continuat exercitiul cu mana stanga in noua pozitie si l-am dus la bun sfarsit. Apoi am continuat programul la triceps si am venit pentru ultima serie la umeri, cea cu 32 kg.

Am inceput exercitiul, aveam de facut 10 repetari. De pe la repetarea 5 deja am simtit ca mana dreapta nu mai impinge cum trebuie, adica efortul depus de cele doua maini nu mai era egal. Atunci am inceput sa ma alarmez putin, dar nu foarte tare. Eram totusi ingrijorat despre mana mea si ce o fi patit.

Am facut ultima serie la triceps si m-am dus pe banda, unde, din pricina grijilor, pulsul urcase atit.

Seara acasa a inceput sa ma doara mana. Nu era o durere tare, dar era o durere surda si sacaitoare. Apoi au inceput sa ma doara muschii, nu mai stiam, o fi de la aia, sau o fi febra musculara.

A doua zi durerea surda si cea de muschi persista. Am scris antrenorului ce am patit si ca nu vin la sala miercuri. El a zis sa vin totusi, sa vada si el ce am patit si sa incercam sa redresam, sau sa facem totusi niste exercitii care sa nu agraveze situatia.

Putin speriat de aceasta perspectiva, am bagat niste unguient antiinflamator, sa opresc durerile de muschi si sa vad totusi pe unde raman celelalte dureri, sa fac o evaluare daca chiar ma duc la sala, sau nu.

Am ramas doar cu niste dureri surde in zona cotului, dureri care apar cand si cand, dar nu dupa un anumit tipic. Precum si niste dureri in muschii umarului, sau prin zona.

Acum, la cat de panicos sunt, parca mi se par mult mai multe lucruri. Mi se pare ca incordez bicepsul, dar cand relaxez mana el nu se duce la loc, ramane ca si cum m-ar tine ceva si trebuie sa scutur mana in jos ca sa simt ca se relaxeaza de tot. Cand ridic mana parca simt o tensiune in muschii umarului, iar cand fac anumite miscari, cum ar fi sa pun mana dreapta pe umarul stang, simt o durere surda intre biceps, triceps si umar.

Deci, ori sunt eu nebun, ori mi-am frecat niste treburi bine de tot. Aceste lucruri, cu o mai mica intesitate, se manifesta si la o saptamina dupa lunea fatidica.

Cam asta a fost ziua 9, urmeaza si ziua 10, la indicatiile antrenorului, iar dupa aceea, la indicatiile mele, va urma o pauza de o luna, sau mai bine.

In momentul de fata, caut cea mai buna specializare la care sa ma prezint cu problemele mele si sa imi spuna, evident, ca la orice ipohondru notoriu, ca nu am nimic. Dar e atit de frumos sentimentul cand iti spune doctorul ca nu ai nimic, incat merita toti banii.

Va multumesc ca ati fost si astazi alaturi de mine, va astept la ziua 10, precum si la alte actiuni pe care le mai desfasor

Un comentariu:

silavaracald spunea...

Ortopedie, fără niciun dubiu.
Nu te panica; se poate să fie o simplă întindere musculară. Continuă să te dai cu unguent antiinflamator până ajungi la un medic de specialitate.