Ziua 3, miercuri, 16 aprilie, o zi foarte tare și foarte frumoasă, o zi în care am lucrat din plin. Îmi place când lucrurile acționează rapid și vezi că se întâmplă ceva. Este ziua în care am fost, pentru mai multă siguranță și la cardiolog. Dar sa vedem puțin ce a fost data trecută.
- Fluturari la scripete: 1x15 repetari 8 kg, 3x15 repetari 16 kg;
- Impins de la piept pe scripete: 4x10 repetari cu 8 kg;
- Tractiuni la ceafa pentru spate pe scripete: 1x15 repetari cu 16 kg, 2x10 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 16 kg;
- Crunch: 1x15 repetari cu 16 kg, 2x10 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 16 kg;
- Mers pe banda: 10 minute, 4 viteze, foarte lent, lent, putin mai rapid, rapid (habar nu am cum sa le cataloghez altfel, daca vreti, viteze de la 1 la 4), mers normal, plan inclinat 10 - 20 grade;
- Stretching: Exercitii pentru triceps, antebrate, umeri, articulatiile cotului, umarului si incheieturii;
Pulsul a fost 163, scazut rapid la 150, scazut apoi la 132, cu varfuri de 144 cand modificam viteza benzii
Back in shape, ziua 3
Ziua a Început bine, cu antrenorul anunțându-mă că s-a terminat cu joaca, așa că astăzi o să îmi mărească greutățile, și o să îmi bage și două aparate noi.
Mă cam minunează pe mine stilul lui de antrenament, dar am încredere deplină în el. Mă minunează pentru că peste tot lumea antrenează grupe de muschi, piept - biceps, spate - triceps, cate o grupa pe fiecare ședință. La mine antrenorul îmi bagă pe fiecare ședință căte puțin din toate și le introduce pe parcurs pe cele noi. Adică, după cum observați, în fiecare ședință eu fac și piept, și spate, și abdomen, și oleacă de picioare.
Este drept că din antrenament, reiese ca fiind antrenată o grupă musculară mai intens, dar asta se întâmplă doar din combinarea exercițiilor, nu din program, lucru care mi se pare foarte interesant.
Spre exemplu, având în vedere că în primele ședințe am făcut 2 exerciții destinate pieptului, 1 destinat spatelui, 1 destinat abdomenului, e clar ca antrenăm piept.
După cum veți vedea, în această ședință, prin introducerea unui nou exercițiu, s-a schimbat grupa de muschi, fără prea mare tam-tam. Dar, pentru a înțelege asta, trebuie să știți că atunci când faci împins de la piept, automat intră si tricepșii la antrenament. Când faci fluturări, automat intră și umerii la antrenament. Și o să vedeți mai jos cum shift-ul s-a făcut elegant pe altă grupă de muschi, deci fiți atenți la lista de exerciții de azi.
- Fluturari la scripete: 1x20 repetari x 8 kg, 1x15 repetari 16 kg, 1x15 repetari 24 kg, 1x15 repetari 16 kg;
- Inpins de la piept pe scripete: 1x15 repetari 8 kg, 1x10 repetari 16 kg, 1x8 repetari 24 kg, 1x10 repetari 16 kg;
- Tractiuni bara pe scripete pentru spate: 1x15 repetari 16 kg; 1x12 repetari 24 kg; 1x10 repetari 32 kg; 1x15 repetari 16 kg;
- Ridicari la scripete pentru umeri: 4x10 repetari cu 8 kg;
- Tras cablu pentru triceps: 1x20 repetari 8 kg; 3x15 repetari 16 kg;
- Crunch>: 1x20 repetari cu 8 kg, 1x20 repetari cu 16 kg, 1x10 repetari cu 24 kg, 1x 20 cu 16 kg;
- Banda: 10 minute, 5 viteze, primele 4 foarte rapid schimbate, viteza 4,5 ramasa in final. Inclinatie mai mare de data asta, 6 pe aparat, nu stiu in grade cat vine, probabil 30 - 40 grade;
Rezultate obtinute
-
Rezultatul 1:
Când m-am suit pe bandă am avut puls 165, a scăzut destul de repede la 157, iar pe tot parcursul efortului de la bandă a stat între 157 și 159. Este mai ridicat decât cel de data trecută, dar am avut 2 exerciții noi, dintre care unu foarte epuizant pentru mine, drept pentru care este justificat. În plus am avut și banda mai rapid și mai înclinată. -
Rezultatul 2:
Nicio febră musculară, lucru de care mă temeam crâncen după ședința de miercuri. Mai ales că au intrat în discuție muschi neantrenați la mine.
Sunt de făcut unele observații:
-
Observația 1:
Sunt praf la muschii umerilor. Am tras cele 4 serii doar cu 8 kg, dar nu am fost în stare să le duc până la capăt. La ultima serie m-a ajutat antrenoru să fac seria până la capăt. De asta mă și temeam de febră. -
Observația 2:
Am fost la cardiolog. El a zis că totul e ok și să îi dau înainte cu sportul. A amintit în treacăt că pe EKG se vede o ușoară tulburare minoră de conducere pe ramul drept, dar că nu înseamnă nimic. -
Observația 3:
Așa cum vă spuneam, grupa de muschi s-a mutat ușor. Au fost într-adevăr 2 exerciții pentru piept, 1 pentru spate și 1 pentru abdomen, dar prin faptul că am băgat cele două noi aparate, unul pentru triceps și unul pentru umeri, practic se cheama că am făcut antrenament pentru brațe. - Observația 4:
Preventiv, temându-mă de febra musculară, am făcut în fiecare dimineața și seară exercițiile de stretching învățate. Și cum simțeam că înțepenesc, semn clar al febrei, băgam imediat acele exerciții. Se pare că au funcționat.
În rest, ce să zic, foarte frumos și foarte tare la sală, abia astept ședința de azi. Luni avem pauză, iar pentru miercuri am fost amenințat cu antrenament la picioare, deci nu o sa mai merg, o sa topăi.
Vă aștept și zilele următoare să fiți alături de mine în campania Back in shape, care își arată deja rezultatele. de o săptămână urc doar pe scări, am uitat că am lift. Merg în fiecare zi la plimbare, să iau aer. Mă dezvolt pe lateral și de data asta nu e din cauza grăsimii. Mâinile au început sa se îngroașe destul de interesant. Sper să pot face și niște poze la sală, să vă delectați și voi cum mor eu pe aparate.
2 comentarii:
Măi, nu mă prea pricep eu la de-astea, dar cred că omul încearcă să-ți facă întâi o tonifiere generală, abia după aceea ocupându-se de „sculptarea” trupului tău. Zic și eu așa, ca medic...
Si ai si dreptate, pentru ca l-am vazut azi ca incepe sa traga spre grupe particularizate. Si prima amenintare, miercurea viitoare cica lucram picioare si doar picioare. M-am terminat.
Oricum astazi am fost foarte multumit de mine si imi place de mor ce fac acolo, mai ales când imi face el stretching.
Trimiteți un comentariu