Bun, nu e chiar ziua 2, putem sa ii spunem ca e ziua 1 bis, pentru ca de fapt programul acum incepe, joi fiind doar o zi de evaluare pentru a stabili programul.
Sedinta nr. 2, a avut loc luni, 14 aprilie.
Dupa prima sedinta, am avut o febra musculara interesanta, ceva deosebit decat am mai simtit pana acum. Febra a inceput pe tendoanele cotului la ambele maini. M-a lasat la mana dreapta absolut imediat, persistand pe mana stanga.
Vineri spre pranz, a inceput sa ma doara tricepsul pe mana stanga in intregime, dreapta nu ma mai durea nimic. Vineri inspre seara ma dureau ambi tricepsi, de la ambele maini, infernal de tare. Cum febra musculara tine 3 zile, ziua din mijloc fiind cea mai a dracu, ma pregateam deja moral pentru ce o sa fie sambata. Totusi, nu puteam sa adorm, asa ca am bagat un profenid, luandu-mi toate precautiile sa nu imi fac stomacul praf.
Sambata dimineata:
Ambii tricepsi ma dureau groaznic. Quadricepsul de pe piciorul stang ma durea si el, cel de pe piciorul drept dadea semne ca incepe sa doara.
Sambata seara:
Durere pe toti cei 4 muschi, tricepsi si quadricepsi. Deja nu mai mergeam, topaiam.
La mentinerea febrei a contribuit si faptul ca am avut ceva de scris si m-am incordat la tastatura.
Duminica deja incepeau primele semne de vindecare, iar luni dimineata, cand s-a produs sedinta, mai aveam usoare urme pe tricepsul stang si pe tendoanele cotului stang, cel la care am o usoara epicondilita de la scrisul intens la tastatura.
Am anuntat antrenorul si el a zis ca va tine cont de asta, lucru care s-a si vazut in antrenament.
Hai sa vedem putin, ce a fost data trecuta:
- Bicicletă staționară, program cardio, timp 10 minute, rotații pe minut minim 69, maxim 120, distantă parcursa 2,02 km;
- Fluturari laterale la scripete: 2x 15 repetari cu 8 kg, 2x15 repetări cu 16 kg;
- Impins de la piept pe scripete: 2x10 repetări cu 16 kg, 2x10 repetări cu 24 kg;
- Tras bara la ceafă pentru spate: 1x12 repetări cu 32 kg, 3x12 repetări cu 16 kg;
- Crunch: 2x20 repetări cu 8 kg, 2x20 repetări cu 24 kg;
- Mers pe banda: 10 minute, două viteze, lent și foarte lent, înclinație 10 - 20 grade;
Rezultatul remarcabil, daca il pot numi asa, era ca ajuns pe banda, aveam puls 175, care a durat pentru 5 minute. Dupa 5 minute, a scazut la 150, dar acolo a ramas infipt.
Back in shape ziua 2
Ziua 2 a inceput cu discutia sportiv (ce misto suna despre mine asta), antrenor. Am facut discutie despre ce a fost data trecuta, cum m-am simtit acasa, cum a fost febra, unde a fost febra, luand fiecare grupa de muschi in parte si testand, intreband. Am discutat despre cum am petrecut weekendul si ce miscare am facut, daca am facut, daca am urmat sfaturile dintre sedinte (nu stiu daca v-am spus, dar programul de antrenament nu se opreste in sala, o sa am o multime de treburi noi de facut si in afara salii).
Am discutat despre ce o sa facem azi, intrebandu-ma si daca am o dorinta pentru sedinta respectiva. Am spus ca as vrea sa invat exercitii de stretching pe care sa le fac si singur.
S-a votat ca facem si asta.
M-am aratat ingrijorat de pulsul de data trecuta si am anuntat ca sunt putin speriat de asta. Am discutat despre asta si a reusit sa ma convinga ca totul e sub control si nu am de ce sa ma tem. Ce sa mai, se pare ca am un adevarat profesionist langa mine, chestie care mi-a dat curaj si forta sa continui.
Au existat in aceasta sedinta niste schimbari si la el, la antrenor. In prima sedinta mi s-a parut putin timorat, speriat ca lucreaza cu cineva ca mine. Nu stiu daca a mai avut experiente, dar asta a fost senzatia care mi-a lasat-o.
In timpul sedintei asteia, fie ca se documentase, fie ca altceva se intimplase, dar omul era foarte deschis si a inceput sa actioneze conform regulilor de interactionare cu un orb, conform regulilor pe care eu mi le doream. Am constatat ca se documentase, pentru ca a inceput sa ma intrebe despre chestii legate de mine, existente pe internet, iar acest lucru mi-a placut. Mare lucru sa vrei sa stii despre omul cu care lucrezi, cine e, ce face si cum sa lucrezi mai bine cu el.
De data asta mi-a luat prosopul si l-a tinut el, apa era la el, eu trebuind doar sa cer cand doream una sau alta, mai ceva ca un chirurg de mare precizie.
Cand imi dadea apa, ii desfacea dopul si mi-o oferea direct in mana, asigurandu-se ca am prins-o bine si tinand-o si el, ca un plus de precautie, pana cand eram sigur pe miscare.
Cand ma schimbam la vestiar, a intrat dupa mine sa vada daca sunt in regula si daca am nevoie de ajutor. Ce sa mai, foarte atent.
Poate vi se par prea detaliate aceste lucruri, dar pentru mine, ca orb, ele sunt importante. Mai mult, nu mi se intimpla prea des sa vad oameni care stiu sa reactioneze corect. De aceea prin proiecte, tin cursuri de asa ceva, cum sa interactionezi si sa reactionezi in preajma unei persoane fara vedere. S-a dovedit ca lumea are nevoie de asa ceva.
In sedinta asta am lucrat urmatoarele:
- Fluturari la scripete: 1x15 repetari 8 kg, 3x15 repetari 16 kg;
- Impins de la piept pe scripete: 4x10 repetari cu 8 kg;
- Tractiuni la ceafa pentru spate pe scripete: 1x15 repetari cu 16 kg, 2x10 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 16 kg;
- Crunch: 1x15 repetari cu 16 kg, 2x10 repetari cu 24 kg, 1x15 repetari cu 16 kg;
- Mers pe banda: 10 minute, 4 viteze, foarte lent, lent, putin mai rapid, rapid (habar nu am cum sa le cataloghez altfel, daca vreti, viteze de la 1 la 4), mers normal, plan inclinat 10 - 20 grade;
- Stretching: Exercitii pentru triceps, antebrate, umeri, articulatiile cotului, umarului si incheieturii;
Rezultatele obtinute
-
Rezultatul 1:
In momentul cand am urcat pe banda, pulsul era 163, fiind un varf momentan. Imediat a inceput sa scada, 150 - 145. In acest moment antrenorul a decis sa porneasca banda. Cu banda pornita, pulsul a continuat sa scada, 144-142-138-132. La 132 antrenorul a decis sa mareasca viteza la banda. Brusc pulsul a sarit la 144, dar a inceput sa scada apoi 138-132. Antrenorul a decis sa mai mareasca viteza, trecand pe 3. Pulsul a sarit din nou la 144, dar a scazut din nou spre 132. O ultima decizie, o ultima marire a vitezei, pulsul din nou la 144, apoi s-a dus la 138 si s-a stabilizat acolo. Am mers pana la finalul programului pe 138, cu unele mici variatii inspre jos, 135 - 138. Spre finalul programului, chiar la final, treptele de viteza au fost misorate,incet pentru a doza si a relaxa totul, iar pulsul a luat-o si el incet in jos, in momentul opririi benzii, el fiind la 120. -
Rezultatul 2:
Nu am mai facut nicio febra musculara dupa sedinta de luni, ceea ce inseamna ca imi intru in forma.
Pe langa rezultatele urmarite, care corespund obiectivelor propuse in sedinta de data trecuta, se impun unele observatii:
-
Observatia1:
Ati vazut ca la impins de la piept, am avut 4 serii doar cu 8 kg. Asta a fost decizia antrenorului pentru faptul ca inca aveam febra musculara pe tricepsi, muschi care intra ca secundari la antrenamentul pieptului. -
Observatia 2:
La spate a considerat ca as putea duce mai mult de 16 kg, asa ca am avut doua serii cu 24 kg, pe care le-am dus corect. Data trecuta, la seria cu 32 kg, se speriase si mi-a misorat la 16 imediat. Asa ca am fost mandru de mine. -
Observatia 3:
Aparatul ala caruia eu ii zic crunch, este cel mai criminal. Nu obosesc pe toate celelalte, cat obosesc pe ala. Asta pentru ca trebuie sa tragi si de picioare, si de abdomen si de spate in acelas timp. De data asta am invatat si eu cum se foloseste corect si cum poti sa iti antrenezi muschii pe el. Data trecuta am tras mai mult de picioare si in loc sa imi antrenez abdomenu, am facut febra musculara la picioare. -
Observatia 4:
Apa este foarte importanta. Data trecuta, pe tot parcursul sedintei, nu am baut apa, dar nici nu simteam nevoia. Antrenorul ma tot intreba daca vreau apa, dar eu ii ziceam ca nu e nevoie, ca nu mi-e sete. E drept ca data trecuta nici nu aveam apa cu mine. La iesire mi-am cumparat doua sticle, iar pe una din ele am baut-o vole. Antrenorul mi-a zis sa nu mai fac niciodata asa. Avea dreptate, pe drum spre casa, imi tot venea sa vomit toata apa aia. De data asta, mi-am cumparat apa la intrare si chiar daca nu simteam nevoia, dupa fiecare doua seturi de repetari pe aparat, ceream apa si beam o gura. -
Observatia 5:
Respiratia, a fost dezastru in prima sedinta. De data asta, am inceput sa ma controlez si respiratia sa mearga in timp cu exercitiu. Ma mai trezeam ca sunt cu respiratia in contra timp, dar ma opream si reglam respiratia ca sa fie pe exercitiu. Opritul insemna ca tineam greutatea in pozitia in care ma gaseam cand constatam defectiunea de respiratie, reglam respiratia si ii dadeam drumu mai departe. Deci nu era un repaus total. -
Observatia 6:
Am ramas placut surprins de inca un amanunt al profesionalismului antrenorului meu. La exercitiile de stretching, omul mi-a facut el miscarile, chestie cumva normala, dar, mai important, nu m-a atins direct pe piele cu mainile sale, ci toate miscarile mi le-a facut folosind prosopul meu. Chestie care mi s-a parut foarte tare. Lasand la o parte intimitatea atingerilor pe piele, chestie cu care eu sunt familiarizat deja, datorita faptului ca sunt orb si mereu tre sa ma tin de cineva, sau sa fiu tinut, dar toata faza are si un rol igienic foarte important pe care l-am apreciat. Ma gandesc totusi ca si intimitatea e o latura, gandindu-ma la o femeie care, poate, nu vrea sa fie atinsa etc. Sau mai stii? Poate tocmai acolo unde ar vrea sa fie atinsa, nu este...
Cam asta este, astazi, miercuri, 16 aprilie, urmeaza sedinta nr. 3. Vedem cu ce ne intoarcem dupa sedinta de azi.
Tot astazi am o programare si la cardiolog, sa vedem ce mai zice.
Va astept alaturi de mine si maine, sa vedeti rezultatele sedintei de azi, campania Back in shape merge bine si va mai merge. Probabil ca de azi o sa fac si niste masuratori pe muschi, sa le includem in rezultate, dar nu asta era obiectivul stabilit al sedintelor. De ce zic de masuratori, pentru ca sunt bun de muschi, endomorf fiind si nu imi trebuie prea mult ca sa ma dezvolt, doar putin efort. Iar acum, dupa doua sedinte, se vad unele modificari vizibile teribil pe deltoizi si biceps.
6 comentarii:
Merge! Trollez! :))
Ti-am zis ca merge, dar tu o tineai tot una si buna ca nu merge.
Fără nicio legătură cu subiectul; și totuși...
Scriai cândva, mai demult, că la noi lipsesc trotoarele „tactile” (cred că nu ăsta e termenul, dar înțelegi ce vreau să zic), adică cele pe care le poate simți și persoana nevăzătoare. Și aparate de-acelea fixate pe stâlp, la intersecții, la care, prin atingere, îți poți da seama câte benzi are strada. Plus avertizare sonoră... Ei bine, în Viena exista așa ceva. Cred că le-ai observat și tu. Asta înseamnă CIVIZAȚIE poate mai mult decât consumul de apă și săpun pe cap de locuitor. Grija față de ceilalți!
@slvc: Ce tare comentariu tau:)
Sunt intr-adevar in Viena, inchipuieti ca le-am folosit intens când am fost acolo. Eu, acolo, pot merge singur fara sa se tina cineva de mine ca sa ma conduca.
Sunt multe de vorbit pe tema asta, iar aceste adaptari exista peste tot in Europa.
Data viitoare fi atenta si in Florenta, Paris, pe unde mai mergi.
Eu la anu am doua calatorii de facut in Florenta, abia le astept. In noiembrie am una in Berlin, abia o astept si pe aia.
La noi, mi-e frica sa ies singur pe strda, ca urmatorul pas poate sa fie intr-un canal, intr-o sapatura a raja, radet, enel.
Imi amintesc când eram in facultate, cred ca am mai povestit asta, cum am cazut intr-un sant enel, fix in fata blocului meu, iar aia faceau misto de mine si ma intrebau daca e destul de adanc sau trebuie sa mai sape.
Un alt coleg, a iesit din casa, a mers o bucata si a cazut in sant de la raja si si-a rupt picioru.
Aia nici macar o despagubire nu au putut sa dea, se luau de asta saracu ce cauta singur pe strada.
Mda. Despre reacția oamenilor, ce să mai vorbesc. Civilizația străzii... e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, vorba lui Nenea Iancu.
De data aceasta am fost la Viena -printre alții- cu o persoană care a ieșit doar de două ori din țară până acum. Am fost suprinsă să-l văd cât de umit era de politețea trecătorilor sau a oamenilor aflați la cumpărături. S-a întâmplat, de pildă, să se ciocnească, pe stradă, de un domn. Deși era vina lui (cum s-ar zice), celălalt și-a cerut scuze și a făcut un pas înapoi, ca să-i facă loc să treacă. La noi, poate s-ar fi ales și cu o înjurătură...
Dar hai să nu ne mai plângem de milă, că tot noi suntem de vină pentru asta. Așa ne-am așternut...
@slvc: Din pacate nu pot sa achiesez la zicala ta. Eu nu ma simt vinovat cu nimic, personal. Am 31 ani si de cel putin19, de cand a inceput sa se destepte constiinta in mine, ma lupt sa schimb ceva.
Probabil de aia si sunt purtat ca maimuta saltareata peste tot acum si sunt aratat de exemplu.
Si ce am facut, nu am facut doar pentru mine. Totul a inceput cu lupta pentru mine, dar s-a extins.
Suna aiurea sa ma laud, de aia nu o sa incep cu cifre, dar nu m-am limitat doar la oamenii nevazatori. Unde am putut sa ma bag si am crezut ca e drept sa ma bag, m-am bagat.
Din pacate, ca oameni, in anumite situatii nu avem nicio putere, chiar daca suntem acuzati ca noi suntem de vina.
Spre exemplu, in situatia votului, toata lumea ne acuza ca avem ce am votat...
Dar ce dracu sa votezi? Cand ai de ales intre niste hoti si alti hoti? Votezi si tu sperand sa mai schimbi hotii intre ei sa nu apuce uniis a se imbogateasca prea mult.
Si sperand, ca pe langa furaciunile lor, vor fi destul de buni sa iti arunce si tie niste frimituri ca sa poti sa te ocupi de cauzele tale drepte.
Putem noi sa schimbam ceva?
Hai sa analizam:
Daca nu ne ducem la vot toti, tot iese cineva, pentru ca prezenta la vot nu are limita inferioara, deci daca se duc 3 si 2 voteaza cu 1, iese ala si cica e reprezentativ.
Te gandesti sa te duci la vot, numai ca sa fi al patrulea si sa echilibrezi situatia.
Poti sa ii schimbi pe politicieni?
Nu poti, nu ai cum sa le spui tuturor, stati ba dracu acasa si nu mai veniti voi.
Poti sa intri in politica?
Poate ca da, desi ma indoiesc ca un om simplu, fara sprijin, poate intra in politica.
Pentru ca acolos e cer bani grei, nu doar competenta.
Ba dimpotriva, as zice ca competenta e ultimul lucru care iti trebuie acolo, conform sistemului actual.
Dar sa zicem ca intri in politica?
Ce poti face?
Esti singur, sau sunteti cativa, restul de hoti sunt acolo, cu gruparea lor si vor fi impotriva ta.
Eu m-am gandit intens cand am vrut sa fac ceva pentru lume, pentru ca, chiar daca pare bombastic sau nu, eu m-am gandit candva, cand am fost tanar, ca vreau sa fac ceva pentru lume.
M-am gandit intens si am ales calea. Acu stau si analizez si imi dau seama ca am ales calea cea mai buna si, daca as fi fortat sa o iau de la capat, cred ca aceeasi cale as fi ales-o.
Trimiteți un comentariu