duminică, 24 martie 2013

Drama unui geniu in lumea normala

Cu cat stii mai multe despre un domeniu, cu atit documentarea devine mai grea. Cartile, sursele de documentare care sa iti raspunda la intrebarile tale specifice lipsesc, iar toate celelalte par sa trateze doar cazurile de baza, generale. Le citesti si pe acelea sperand ca pe ici pe colo se mai strecoara o fraza, o propozitie, un cuvant care sa nu fi fost in celelalte si care sa arunce o lumina noua asupra a ceea ce stiai, sau sa iti ofere detaliul pe care il cautai.

Dar e atit de greu, e atit de greu sa citesti iar si iar si iar aceleasi lucruri sperand ca propozitia va aparea.

Ce e mai trist, e ca nu poti merge din start pe o premisa: "la sigur ca nu e nicio propozitie din aia in nicio carte", sau "Sigur e o propozitie in cartea asta". Si uite asa, pierzi timp citind din nou despre conceptele de baza, poate, poate propozitia va fi acolo. Uneori o gasesti, alte ori nu, iar atunci dezamagirea este si mai mare.

Intr-un final, pentru ca jocul sa fie si mai cretin, vin si scriitorii de carti aiurea in tranvai, care scriu despre un domeniu sau altul ca sa se afle in treaba, cu unicul scop de a face bani si de a-si face reclama.

Marketate bine, aceste carti te atrag, te faci sa le citesti, numai ca la final sa ramai cu un gust amar ca iar ai fost pacalit, jefuit de banii tai si, in acest context, parca vezi un rost pirateriei. Macar acolo nu pierzi decat timpul cu citirea unei surse de documentare proaste.

Niciun comentariu: