duminică, 18 martie 2012

Recomandarile de duminica: Le premier Cercle

Miercuri seara:

Nu m-am prea preumblat zilele astea prin magazine, asa ca nu am putut sa imi cumpar filmul de duminica.
In schimb, din alte preumblari, am o multime de dvd-uri inca in tipla care asteapta sa le vad, sau sa le fac cadou cand raman in pana de idei.
Citind titlurile si lucrurile de pe coperta din spate, stateam si ma intrebam la unele de ce le-oi fi cumparat, dar probabil ca am avut un motiv.

Duminica dimineata

Ma trezesc, fac repede cafelutele, imi iau nevasta langa mine si purced la redarea filmului.
Stiind ca il alesesem datorita actorului principal, ma pregateam sa fiu izbit de chestii violente, cu batai, arme si alte dinastea.
Filmul incepe si, ascultand muzica de inceput, incantarea mea a inceput sa scada.
Filmul nu promitea sa fie cum vroiam eu, cu batai, impuscaturi si alte lucruri violente la care sa exclam: "Asa! Spargei mufa"!

Cu toate acestea, filmul m-a captivat de la inceput la sfarsit pentru ca e magnific, colosal, nemai pomenit.
De Jean Reno stiam ca e un actor bun, e unul din actorii mei preferati, pe locul doi dupa Anthony Quinn, dar ce m-a surprins a fost rolul facut superb de Gaspard Ulliel.
Un film greu, cu intrebari adanci, bun sa te faca sa te intrebi ce e bine si ce e rau si ce defapt reprezinta aceste notiuni.
Inevitabil sa va spun ca pana la final am ajuns sa tin cu cei asa zisi rai si sa injur politia.

Le premier Cercle, the first circle, the inside ring, Cercul interior, asa cum se numeste el in diverse limbi si locuri, a fost deci un film care mi-a placut secunda cu secunda si, alaturi de Taken, Leon si cele doua filme din seria Desperado, face parte din categoria filmelor pe care as putea sa le revad chiar si de cinsprezece ori fara sa ma satur.

In concluzie va recomand acest film, dar sa nu va asteptati la clasicile filme Americane, filmul ne avand mai nimic in comun cu ele.
Cu drag
al vostru

Un comentariu:

silavaracald spunea...

Credeam că ne pui un link, să-l luăm de pe net. :(
Mă duc să-l caut acum.