Scriu rar, pentru ca în restul timpului sunt ocupat cu munca, cand nu sunt ocupat cu munca sunt ocupat sa bolesc și uite așa timpul trece pe langa mine.
Astazi, de sfintele sarbatori de pasti, ar fi trebuit sa am un mesaj frumos, sa va urez alea, alea, dar nu as mai fi eu daca m-as scufunda in mocirla de zambete, spuse, priviri si atitudini false, toate menite sa dovedeasca celor din jurul nostru cat de buni suntem noi de 2- 3 ori pe an.
Asa ca in aceasta frumoasa zi, plina de nori si urata ca dracu (cel putin la Constanta), va servesc o postare vitriolica, plina de venin si de ura, scrisa in cei mai abjecti termeni, dar obiectiva, atit de obiectiva pe cat poate fi o postare scrisa de unul afectat zilnic de parazitii umani.
Nu, nu e vorba de ascarizi, giardia, tenie sau alti paraziti care ataca omul, ci e vorba de un alt fel de paraziti, dar si acestia ataca omul.
Scriind si tot scriind, am constatat ca postarea mea a ajuns la 13000 de semne si cum cititorul meu, unicul meu cititor adora postarile mai scurte, o voi sparge in 3. Deci in fiecare zi de pasti veti avea cate o postare din asta rea. La finalul celor 3 zile, jumatate din asa zisii mei prieteni se vor supara pe mine, ceilalti probabil ca au inca un interes puternic.
Copilaria parazitului
De cele mai multe ori parazitul uman provine din familii mediocre, parintii parazitului au studii medii si in principiu, datorita acestor studii, dupa 89 nu s-au descurcat prea bine, drept urmare nu au cu ce sa isi creasca copiii prea bine, nici din punct de vedere financiar, dar nici intelectual. Parazitul are o dezvoltare medie datorita mediului in care traieste si intelege rapid ca trebuie sa urasca pe toti cei care au realizat ceva si sa se foloseasca de acestia. Probabil in putinele ocazii de luciditate isi da seama ca nu il duce capul, asa ca intr-un fel sau altul trebuie sa traiasca.
Exista si sanse cand parazitul chiar ar putea face ceva, capul l-ar duce, dar in jurul lui i se repeta atit de mult ca este un prost si un dobitoc, incat acesta sfarseste prin a renunta la sansa lui de dezvoltare si adopta comportamentul impus, anume cel de prost si de dobitoc.
Totusi, unii paraziti nu renunta asa usor la proprietatile lor intelectuale, dar le dezvolta in cu totul alt mod, iesind de aici un stil aparte de parazit, denumit "parazitus intelectualus".
Ura dezvoltata, descrisa mai sus, incet incet dispare din nivelul constient al parazitului, ne mai fiind activa, dar ea se deplaseaza spre subconstient, actionand de acolo, parazitul ajungand sa nici nu isi dea seama ca uraste, dar actionand in concordanta cu aceasta ura.
In timpul copilariei parazitul nu primeste ce isi doreste, fie din cauza lipsurilor financiare, fie din lipsa unui bun gust al parintilor. Adesea ajunge sa fie imbracat cu haine care stau pe el de parca sunt de capatat, pe principiu ca este in crestere si sa ii vina si la anul, ca, nu e asa, nu o sa cumparam haine, incaltaminte, (scrie tu ce vrei) in fiecare an. Lucrurile alese pentru parazit de catre parintii sai vor fi dintre cele mai urate si vor fi alese dupa un singur criteriu, pretul cat mai mic.
E perioada cea mai prolifica de dezvoltare a parazitului, perioada in care 100% din timp va parazita parintii si ceilalti membrii ai familiei. In aceasta perioada de dezvoltare, parazitul va dezvolta un sindrom al jucariei noi, precum si un sindrom al saracului (daca le stiti bine, daca nu, lasati un coment si va fac postari separate cu ele, ca sa nu ne abatem de la sirul gandurilor de azi).
Scolarizarea parazitului
Parazitul, in principiu, nu se va descurca bine la scoala, va fi mereu pe la jumatatea clasei, dar nu din merite proprii. Aceasta este perioada in care, satul de primele sale gazde, constientizeaza ca are nevoie de gazde noi daca vrea sa supravietuiasca la un nivel mai avansat. Drept urmare, va cauta in jur, printre colegii sai, pe unul pe care sa il aleaga drept tinta. Pot fi una sau mai multe gazde, pentru diversele activitati pe care parazitul le are de indeplinit. De asemenea gazdele pot fi permanente sau temporare.
Parazitul are un mod aparte de a se apropia de victima, astfel incat aceasta nici nu isi da seama cand a fost parazitata si cu greu constientizeaza ca are o problema. Mesajele lui sunt de obicei frumoase, prietenesti:
- "treci pe la mine sa invatam impreuna"?
- "Ma poti ajuta putin la tema la mate"?
- "Iti dau o ciocolata daca ma ajuti cu tema la romana"!
Un caz aparte il constituie parazitus intelectualus. Acesta se va descurca bine in primii ani de scoala, pana cand mediu va reusi sa ii infranga si ultimul nivel de intelectualitate, sau pana cand intelectul lui va fi pervertit. De la clasa a v-a incolo, odata cu diversificarea materiilor scolare, parazitus intelectualus va cauta si el o gazda, sau mai multe, ca un parazit obisnuit.
Vezi maine continuarea aventurilor unui parazit uman, este foarte interesant.
Un comentariu:
Aia cu prietenii mi-a plăcut fiindcă-i atât de adevărată!
Din păcate îs destui din categoria "Cine nu se supără pe tine când e cazul, are un interes la tine."
Trimiteți un comentariu